Hoe snel werkt acupunctuur gemiddeld?

Dat mensen met verschillende gezondheidskwalen verbazende resultaten boeken met acupunctuur valt niet te ontkennen. Als je echter nog geen ervaring met de behandelingen hebt dan is het goed om te weten wat je nu precies kunt verwachten als je hiermee start. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af hoe snel acupunctuur gemiddeld werkt.

Een voor de hand liggende vraag wanneer je pijnklachten als gevolg van een aandoening ervaart en hoopt hier zo snel mogelijk vanaf te komen. Je moet echter niet verwachten dat je na een enkele acupunctuurbehandeling direct genezen zal zijn. In de meeste gevallen zijn verschillende behandelingen verspreid over een aantal weken nodig om vooruitgang te boeken. Wel zal je al snel merken dat symptomen beginnen af te nemen en dat verbetering merkbaar is.

Hoe lang duurt een enkele behandeling?

acupunctuurDe eerste vraag die we wel met een definitief antwoord kunnen beantwoorden, is hoe lang een enkele behandeling met acupunctuur duurt. Gemiddeld zal de acupunctuur ongeveer dertig minuten met je bezig zijn. De behandeling bestaat na het stellen van een diagnose van het probleem uit drie verschillende fasen. Zo worden eerst de zeer fijne naalden op verschillende plekken van het lichaam aangebracht. Wanneer eenmaal de juiste plek is gevonden, dan worden de naalden zachtjes bewogen om een tintelend gevoel teweeg te brengen. De naalden blijven tussen de 15 en 30 minuten zitten. Daarna zal de acupuncturist de naalden weer verwijderen en is de behandeling afgerond. Hier kunt u bijvoorbeeld acupunctuur Rotterdam – van den bogaard benaderen. Een gespecialiseerde praktijk.

Behandelsessies verspreid over enkele maanden

Zoals gezegd zal je om genezing te bewerkstelligen, bij de meeste aandoeningen meerdere behandelingen moeten ondergaan. Deze behandelsessie worden dan verspreid over enkele maanden. Gemiddeld zijn tussen de 6 en 12 behandelingen nodig. Als je dus een enkele behandeling per maand ondergaat dan spreidt de acupunctuur zich dus uit over zes maanden tot een jaar. Wel zal je al na enkele behandelingen een verbetering moeten kunnen waarnemen. Veel mensen melden zelfs dat na de eerste behandeling al een significante verbetering merkbaar is. In dat geval werkt de acupunctuur dus zeer snel. Dit is echter niet bij iedereen het geval. In andere gevallen is pas verbetering merkbaar na enkele herhalingen van de acupunctuurbehandeling.