Schouderklachten opgelopen tijdens het sporten

De schouders is een gewricht dat je veel gebruikt. Het zorgt ervoor dat de arm zeer flexibel gebruikt kan worden. normaal gesproken denk je hier niet zoveel over na, totdat je klachten aan de schouder krijgt. De klachten kunnen behoorlijk in de weg gaan zitten en je bewegingsvrijheid enorm beïnvloeden.

Zo kunnen bijvoorbeeld simpele zaken als een auto besturen, of iets uit een keukenkastje pakken opeens heel lastig worden. Deze klachten kunnen ontstaan zijn door bijvoorbeeld te sporten. Denk aan een potje tennis, maar bijvoorbeeld ook een val op de armen waardoor het is doorgetrokken naar de schouders.

Wat is er te doen aan schouderklachten?

De klachten gaan in bepaalde gevallen vanzelf weer over, maar het is zeker ook een goed idee om een fysio zeist in te schakelen. Er wordt in eerste instantie geluisterd naar de klachten en een behandelplan opgesteld. Meestal is dit een combinatie van lokale behandeling, bijvoorbeeld door een massage en het uitvoeren van de oefeningen. De schouderklachten kunnen op deze manier behoorlijk goed worden behandelend. Vaak moeten de oefeningen die worden voorgedaan ook thuis worden herhaald, om het herstel te bevorderen.